Internațional

Viktor Orban: Ucrainenii sunt agresivi, exigenți și angajați în șantaj moral!

Premierul maghiar Viktor Orbán a spus că al Treilea Război Mondial a fost evitat la summitul NATO, deoarece Alianța Nord-Atlantică nu include Ucraina.

„Războiul se va prelungi pentru că marea majoritate a liderilor europeni nu doresc pacea”, a spus premierul maghiar într-un interviu la Radio Kossuth!, relateză postul de televiziune Hirado.

Rezultă că nu ne putem aștepta ca lucrurile să se redreseze de la sine atunci când războiul se va termina, așa că trebuie să luăm noi înșine măsuri care vor aduce inflația cu o singură cifră la sfârșitul anului, spune premierul maghiar. Potrivit lui Orbán, astfel de măsuri includ introducerea unui sistem de monitorizare a prețurilor sau promovarea obligatorie a alimentelor.

Orban: „Dacă am face ceea ce ne-a cerut președintele ucrainean, am fi deja în al treilea război mondial”

Orban a spus că înțelege că ucrainenii se simt fără speranță și, prin urmare, văd conflictul doar din punctul lor de vedere. „Dar trebuie să fim atenți. Dacă am face ceea ce ne-a cerut președintele ucrainean, am fi deja în al treilea război mondial”. Majoritatea membrilor NATO nu au vrut să se implice într-un al treilea război mondial, așa că nu au admis Ucraina. Cu aceasta, al treilea război mondial a fost acum evitat, a spus Viktor Orbán.

Stilul de comunicare și contact al ucrainenilor este neobișnuit. Sunt agresivi, exigenți și angajați în șantaj moral, a explicat premierul. Ceea ce este important este că poziția ucrainenilor nu este acceptată de comunitatea internațională. Chiar și livrările de arme ne pot trage în război. De fapt, nu ne-am apropiat nici măcar cu un metru de pace, a spus Viktor Orban. „Există o escaladare a furnizării de arme din ce în ce mai moderne, cu raze de acțiune din ce în ce mai lungi”, a subliniat el.

Între timp, mii de oameni mor într-un război care se dezlănțuie alături. Prin urmare, poziția guvernului ungar este că este nevoie de o încetare imediată a focului și de discuții de pace, a subliniat el. „Dacă americanii ar dori, mâine dimineață ar fi pace, pentru că Ucraina nu ar mai putea continua războiul pe cont propriu.” El a adăugat că nimeni nu știe de ce nu se întâmplă acest lucru și nu am primit un răspuns la această întrebare la summitul NATO.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button