Internațional

Viktor Orban scoate supermarketurile străine din Ungaria

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a extins numărul de plafoane ale prețurilor la produsele alimentare, care îi va afecta pe comercianții străini, deja loviți de măsurile introduse în ultimul an.

Toate firmele trebuie să se supună regulilor, inclusiv cele care sunt străine, precum giganții germani de reduceri Aldi și Lidl, lanțul francez Auchan, Penny Market din Irlanda, Spar din Austria și Tesco din Marea Britanie.

Liderii maghiari vor să aducă supermarketurile internaționale de produse alimentare sub proprietate locală. La două luni după o victorie zdrobitoare la alegerile din aprilie, Orbán a declarat starea națională de urgență, permițându-i să conducă prin decret și a impus o naționalizare mascată pe sectoare economice.

Auchan este deja în proces de vânzare către un cumpărător ungur, iar Tesco a pierdut o contestație juridică împotriva măsurilor fiscale progresive ale Ungariei la Curtea de Justiție a UE în 2020.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button