Viktor Orbán: Economiile Europei de Vest nu mai pot funcţiona fără Europa Centrală

Distribuie acest articol!

Europa Centrală se află în faţa unui deceniu cu oportunităţi fantastice, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, miercuri, la Ústí nad Labem, în Cehia.

Şeful guvernului de la Budapesta s-a întâlnit cu omologul său ceh, Andrej Babis, iar la conferinţa de presă comună a subliniat că încet-încet, raportul de forţe se schimbă, deoarece era ceva obişnuit să crezi că Europa Centrală nu se poate descurca fără Europa de Vest, însă astăzi, economiile Europei de Vest sunt cele
care nu pot funcţiona fără Europa Centrală. Nu există o economie germană de succes fără Europa Centrală, iar locomotiva economiei UE o reprezintă Europa Centrală, a afirmat Orbán.

Potrivit premierului Ungariei, influenţa politică şi economică a regiunii va creşte, iar la baza acesteia se află performanţa. Cu toate acestea, vom reuşi să ne impunem numai dacă se va menţine cooperarea din cadrul Grupului de la Visegrád (V4), a adăugat Viktor Orbán.

Prim-ministrul a menţionat că a venit să consolideze colaborarea ceho-ungară, întrucât dacă Cehia nu este dedicată V4, acest grup nu poate funcţiona, deoarece este mare nevoie de forţa şi influenţa politică a Cehiei.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: