Politică

Viktor Orbán anunță că FIDESZ se va alătura după alegeri grupului ECR din care face parte și partidul Giorgiei Meloni

Fidesz se va alătura familiei de partide a Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, dar numai după alegerile europarlamentare – asta a declarat Viktor Orbán mai multor ziare italiene la summitul UE de la Bruxelles, potrivit Hír Tv.

Potrivit La Stampa, premierul a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta, planul era să intrăm înainte de alegeri, dar acum putem intra doar după vot. În orice caz, răspunsul este da, suntem pregătiți și ne vom alătura conservatorilor.”

Premierul italian Giorgia Meloni nu a luat însă acest lucru ca pe un lucru sigur și așteaptă în continuare o dezbatere deschisă pe această temă.

Potrivit analizei Hír TV, conservatorii și reformiștii europeni sunt gruparea cu care Fidesz este în mod natural cea mai apropiată, deși există domenii în care există mari diferențe. Un exemplu este chestiunea sprijinului pentru Ucraina.

Am scris joi că familia partidului de extremă dreapta Identitate și Democrație ar primi Fides cu brațele deschise.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button