VIDEO: Un polițist corupt din Rusia are un palat de lux cu toaletă aurită la fel ca șeful cel mare de la Kremlin

Distribuie acest articol!

Un șel al Poliției Rutiere din Rusia era bănuit de luare de mită în formă continuată, așa că polițiștii au descins în locuința somptuoasă, care i-a lăsat muți de uimire. Dincolo de toate obiectele scumpe găsite, la loc de cinste a stat toaleta aurită, care a ajuns rapid pe internet și face subiectul a nenumărate glume. Se pare că nu numai șeful cel mare de la Kremlin are toaletă aurită și este preluat ca model de mafioții și angajații corupți din aparatul de stat rus.

Comitetul de anchetă a publicat imagini cu opulenta reședință a colonelului de poliție Alexei Safonov din regiunea Stavropol din sudul Rusiei.

Acuzați că au primit mită peste 250 de mii de dolari, colonelul și 35 de subordonați au fost reținuți. Ei riscă între 8 și 15 ani de închisoare.

Parlamentarul partidului Rusia Unită, Alexandr Khinshtein, spune că peste 35 de membri ai departamentului de poliție rutieră din Stavropol au fost reținuți ca parte a unei operațiuni la scară largă, scrie The Moscow Times.

„O adevărată mafie funcționa în regiune”, a declarat Khinshtein, care a făcut publice fotografii cu vila lui Safonov pe pagina sa de socializare.

S-a constatat că, timp de câțiva ani, membrii grupării au perfectat ilegal nişte permise, pe care le-au distribuit în schimbul unor remunerări financiare persoanelor care efectuează transportul culturilor de cereale și al mărfurilor inerte pe teritoriul regiunii Stavropol. Aceste acte le-au permis proprietarilor de vehicule să efectueze în mod liber şi fără verificări transportul de mărfuri, inclusiv prin posturi de poliție staționare și mobile, încălcând astfel legislația administrativă.

Ca urmare a acestor fapte criminale, membrii grupării au primit mită în proporții deosebit de mari, în valoare totală de peste 19 milioane de ruble (peste 200.000 de euro).

La locurile de reședință ale suspecților, în inspectorate, în birourile organizațiilor de transport și alte adrese au fost efectuate percheziții, peste 80, în timpul cărora au fost confiscate cantități mari de numerar, mașini scumpe, articole și documente de interes pentru anchetă. Astfel a ieşit la iveală şi luxul în care locuia marele şef.

Palatul lui Vladimir Putin


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: