Știrile 60m.RO

[VIDEO] Sute de craioveni au ieșit în stradă. Fieful PSD, cutremurat de nemulțumirea românilor

Duminică, 9 octombrie, 500 de români s-au adunat în Piața Prefecturii din Craiova pentru a-și striga nemulțumirea față de scumpirile din ultima vreme la energie și alimente. Oamenii susțin că singurul vinovat de actuala criză este Guvernul PSD-PNL: prețul coșului zilnic crește de la o zi la alta, iar salariile și pensiile au scăzut ca urmare a deprecierii leului. Singurul demnitar care s-a alăturat acestei manifestații a fost deputatul AUR Ringo Dămureanu, care a venit să își arate susținerea față de români.

Ringo Dămureanu a precizat că protestul nu este al AUR, ci al tuturor românilor care plătesc prețuri mari la energie. El a criticat dur Guvernul Ciucă pentru faptul că a înstrăinat resursele naționale în plină criză energetică: „Va urma o iarnă cumplită din cauza facturilor aberante la energie. În acest timp, un guvern iresponsabil și vândut altor interese, ne leagă piatra de gât. De ce? Ca să facă profit și să ne ruineze. Gazele din Marea Neagră sunt deja vândute francezilor. Soarta românului e crudă. Gazele din Marea Neagră sunt deja vândute francezilor”.

Deputatul a mai spus că Guvernul va cheltui 24 milioane euro pentru a cumpăra camere de termoviziune care vor măsura temperatura din casele românilor: „de 32 de ani ne-au condus niște trădători care au vândut tot. Noi dorim ca România să fie a românilor, dorim să avem o societate sănătoasă. Urmează să plătim amenzi dacă ne încălzim în casele noastre”.

Participanții la protest au huiduit actuala guvernare și au scandat „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „PNL şi PSD fură prin rotaţie!”, „PSD şi PNL aceeaşi mizerie!”, „Jos Guvernul!”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”.

Marius Ţună, unul dintre românii nemulțumiți care a venit la protest, de profesie transportator, a spus că, în prezent, acest domeniu trece prin „cea mai neagră perioadă”, din cauza creşterii preţului la combustibil. „Ştiaţi că prim-ministrul nostru nu ştie că în România se face motorină? Când a fost întrebat dacă în România se face motorină, a spus că în România nu se face. Ei bine, România face anual 45 milioane de tone de motorină. Să îi spunem şi că în România a fost prima rafinărie din lume. Dar preţurile la motorină sunt mai mici în ţările noastre vecine precum Bulgaria, Serbia, Ungaria”, a spus Marius Ţună.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button