Internațional

VIDEO: Rușii s-au adunat în centrul Moscovei să susțină referendumurile de alipire a regiunilor din Ucraina

Aproximativ 50.000 de oameni participă la un miting în Piața Manejnaia din Moscova în sprijinul „referendumurilor” din Donbas, informează Interfax, citând serviciul de presă al Direcţiei din Moscova a Ministerului rus de Interne, potrivit Rador. Manifestația are loc după ce o serie de proteste au avut loc în mai multe orașe din țară, peste 1.000 de persoane fiind reținute de forțele de ordine, ca urmare a ordinului de mobilizare parțială a populației pentru conflictul din Ucraina.

După cum informează corespondenţii Interfax, în centrul oraşului se aud cântece militar-patriotice, lozinci în sprijinul armatei ruse şi al unirii cu republicile din Donbas.

Mulţi dintre participanţii adunaţi la acţiune ţin în mâini steaguri ale Rusiei, ale republicilor populare Doneţk şi Lugansk şi steaguri în culorile panglicii Sfântului Gheorghe.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu intenţionează să participe la mitingul-concert de vineri din Piaţa Manejnaia, a anunţat secretarul său de presă, Dmitri Peskov. „Nu, preşedintele rus va lucra la Kremlin” – a răspuns Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare în acest sens.

Reprezentantul Kremlinului a adăugat că şeful statului rus „are planificată o serie întreagă de întâlniri şi, din păcate, nu poate participa”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button