Internațional

VIDEO: Rușii au atacat Kievul. Mai multe explozii în capitala Ucrainei

Joi seara, 4 mai, în Kiev au avut loc mai multe explozii. A fost anunțată o alertă aeriană în oraș și în regiunea Kiev.

Potrivit presei ucrainene, în regiunea Podol s-au auzit mai multe explozii. În același timp, explozii au fost auzite pe malul stâng al capitalei.

Administrația de stat a orașului Kiev raportează că în oraș funcționează sisteme de apărare aeriană.

O dronă a fost doborâtă

Apărarea ucraineană a doborât o dronă deasupra Kievului în timpul ultimei alerte aeriene de astăzi, 4 mai, seara, notează RBC-Ucraina, citând declarația șefului administrației militare a orașului Kiev, Serghei Popko.

„În timpul ultimei alerte aeriene, un vehicul aerian fără pilot a fost detectat deasupra Kievului. Obiectul a fost doborât de forțele și mijloacele de apărare aeriană”, a declarat Popko.

Potrivit acestuia, nu există informații despre victime.

În același timp, primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că, după explozii, a izbucnit un incendiu în cartierul Solomyan din capitala Ucrainei.

„Probabil epave de UAV. Toate serviciile se îndreaptă spre locul faptei. Detalii în curând”, a scris el.

Ulterior, Klitschko a declarat că în districtul Solomyan, salvatorii localizează un incendiu într-o clădire cu patru etaje. Suprafața care arde este de 50 de metri pătrați.

„Un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidențială ca urmare a căderii resturilor unui UAV doborât în districtul Solomyansk din capitală. Reprezentanții Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului. Consecințele sunt în curs de clarificare. Informațiile vor fi actualizate”, a adăugat KGVA.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button