VIDEO: Poliția olandeză i-a bătut cu bestialitate pe protestatarii anti restricții

Distribuie acest articol!

Poliția olandeză a efectuat duminică peste douăzeci de arestări în parcul Malieveld cu o zi înainte de alegerile naționale. Oamenii s-au revoltat după ce primarul din Haga a anulat o demonstrație antirestricții și împotriva politicilor guvernului. Poliția i-a bătut cu bestialitate pe manifestanții pașnici, folosind bastoane, gaze lacrimogene, câini de luptă și tunuri cu apă.

Un ofițer de poliție a tras un foc în aer în timpul împrăștierii manifestanților. Două persoane au fost rănite grav după ce câinii polițiști au fost asmuțiți asupra lor de forțele de ordine. Într-un alt incident, o femeie a fost lovită în plin de un autobuz al poliției. După cum se poate observa în imagini, acțiunea polițiștilor pare a fi intenșionată.

Autorităţile olandeze au oprit serviciile de tren către oraş, sediul guvernului, pentru a preveni sosirea mai multor protestatari.

Poliţia a spus iniţial oamenilor să meargă acasă şi a anunţat prin difuzoare că evenimentul s-a încheiat şi a avertizat că va întrerupe protestul cu forţa, dacă este necesar.

Mii de persoane, strânse pe câmpul Maliveld, scandau „Iubire, libertate, opriţi dictatura”.

Olanda se află într-un lockdown dur de la sfârşitul lunii ianuarie, întrunirile a mai mult de două persoane sunt interzise, ​​iar restaurantele şi barurile sunt închise.

Partidul conservator VVD al premierului Mark Rutte pare să obţină un nou mandat de patru ani după ce a fost la putere din 2010.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: