Internațional

VIDEO Macron, la Ramallah: „O viaţă palestiniană valorează cât o viaţă franceză”

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, a susținut marţi o declarație la Ramallah, unde a spus că atacul Hamas asupra Israelului este „de asemenea o catastrofă pentru palestinieni”, a relatat AFP, conform Agerpres. Macron a mai spus că „nimic nu poate justifica suferinţele” civililor din Gaza.

„O viaţă palestiniană valorează cât o viaţă franceză, care valorează cât o viaţă israeliană”, a spus Macron alături de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Președintele Autorității Palestiniene i-a cerut lui Macron să acţioneze pentru o încetare a „agresiunii” Israelului în Gaza. Aceasta este a 18-a zi a războiului dintre Israel şi gruparea Hamas.

„Vă cerem, preşedinte Macron, să opriţi această agresiune”, a declarat Abbas presei la încheierea întrevederii cu preşedintele francez la sediul Autorităţii Palestiniene din Ramallah, în Cisiordania.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button