Social

VIDEO: Lecția de UMILINȚĂ pentru Poliția Gorj. Poliția și pactizarea cu infractorii

Sute de polițiști și jandarmi îl caută de peste două zile pe un infractor, proaspăt ieșit din închisoare care face postări pe Facebook și își bate joc de ei.

„De mai mult de 48 de ore, sute de polițiști și jandarmi îl caută, fără succes, pe cetățeanul din imaginile de mai jos. Este vorba de Petre Cilicu, din comună Runcu, județul Gorj, condamnat în trecut pentru acte de violență.În seară zilei de 5 martie a.c. (joi), la 21.29, IPJ Gorj a anunțat oficial următoarele: ”Astăzi, un bărbat din comună Runcu a amenințat cu acte de violență și cu moartea, un polițist din cadrul Postului de Poliție Runcu. În cauza s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și conducerea unui autoturism, pe drumurile publice de către o persoană care are acest drept anulat. Infracțiunea de ultraj fiind de competență Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, va îndrum către această unitate, pentru mai multe detalii.”

În zilele următoare, adică vineri și sâmbătă, în timp ce era căutat de sute de polițiști și jandarmi, Petre Cilicu râdea de forțele de ordine postând pe contul lui de facebook mai multe materiale video, care le erau adresate. Deși este evident că în acest timp a avut un telefon activ asupra lui, totuși, ”oamenii legii” n-au reușit să-l localizeze, arătându-și încă o dată incompetența. De altfel, în ultimii ani ”oamenii legii” din Gorj au pactizat, în mod evident, cu tot felul de grupări infracționale.

În această parte a țării, încrederea populației în Poliție și în unitățile de parchet se află la cote de avarie. Deși s-au mobilizat forțe impresionante pentru prinderea lui Petre Cilicu, din imaginile de mai jos, postate de cel în cauză ieri, în timp ce era căutat de sute de polițiști și jandarmi, rezultă cât se poate de clar că, în realitate, ”oamenii legii” se chinuie SĂ NU-L PRINDĂ!!! Oricum, Poliția din Gorj a atins un nivel de DEPROFESIONALIZARE fără precedent.”, afirmă junalistul Narcis Daju pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Poliției, bărbatul a cărei voce este auzită în videoclipul menționat înjurând și amenințând polițiștii ar fi Cilicu Petre, pe numele real Laurențiu Petrișor Sacagiu, un bărbat pretins recalcitrant din comuna Runcu, sat Bâlta, județul Gorj.

Potrivit unor surse locale bărbatul „terorizează toată populația din zonă și poliția plus jandarmeria nu are curaj sa se ia de el”.

Videoclipul conține un limbaj trivial din partea agresorului polițiștilor dar prezintă și o reacție timidă a acestora în raport cu faptele bărbatului.

Poliția rurală în special a ajuns să pactizeze cu infractorii și să stea la masă cu ei, iar acest caz nu este singular. În multe sate din România avem situații de acest gen, precum cazul infractorului din Gorj. Infractorii terorizează populația și le fură lucrurile de prin curte și animalele.

Dacă s-ar trimite Corpul de Control al Ministerului de Interne s-ar constata în majoritatea comunelor din România că există un număr mare de reclamații și dosare penale de furt și acte săvârșite cu violență care sunt clasate sau trecute cu autor necunoscut.

Fiind protejați de polițiști acești infractori proliferează în activitatea lor infracțională și țin populația rurală în teroare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button