VIDEO: În prima zi de școală elevii au ieșit în stradă

Distribuie acest articol!

Câteva zeci de elevi au participat luni, în Piaţa Victoriei, la un protest organizat în prima zi a noului an şcolar, scandând “Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia!”, transmite Agerpres.

Printre cerințele elevilor participanți au figurat acordarea de fonduri pentru reparaţii capitale în şcoli, generalizarea programului “Masa caldă”, ore remediale şi consiliere şcolară accesibile tuturor elevilor.

Protestul a fost organizat de Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov, care au afișat şapte pancarte cu principalele cerinţe:

– finanţare complementară pentru reparaţii capitale în şcoli;
– “Masa caldă” în toate şcolile din România;
– ore remediale pentru toţi elevii: clasele primare, gimnaziu şi liceu;
– consiliere şcolară accesibilă tuturor elevilor şi finanţată adecvat;
– burse şcolare diferenţiate pe categorii şi legate de salariul minim;
– transport gratuit judeţean pentru elevi;
– planuri cadru noi şi materiale educaţionale pentru elevii din 2021, nu cei din 2009.

De asemenea, elevii prezenţi au purtat bannere cu mesajele “Ore remediale, reparaţii capitale, masă caldă”, “România needucată”, “Vrem burse mărite”.

La inițiativa unui tânăr cu portavoce, elevii prezenți au scandat: “Vă bateţi joc de educaţie! Legea nu e opţională! Aţi îngropat educaţia! Educaţia este un drept, nu un privilegiu! Viitorul nostru contează! Educaţia este o investiţie, nu un cost! Suntem o generaţie de sacrificiu! Ministerul să ne vadă, facem orele în stradă!”


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: