OpiniiPolitică

VIDEO Frizerul care protestează de unul singur în Piaţa Victoriei: Pentru ce mă trezesc dimineaţa? Să îi dau bani lui Ciolacu pentru ASF?

Un tânăr antreprenor a ieşit să protesteze de unul singur în Piaţa Victoriei, susţinând că Guvernul Ciolacu i-a crescut cu 300% taxele pe care trebuie să le plătească lunar pentru frizeria care o deţine şi unde are trei angajaţi. Pe parcursul protestului, tânărului i s-au mai alăturat câteva persoane.

De asemenea, tânărul susţine că ceea ce i se întâmplă este un abuz, adăugând că Guvernul “i-a băgat mâna în buzunar”.

“Sunt aici pentru că este dreptul meu să fiu aici. Sunt aici pentru că mi-au crescut taxele într-o lună cu 300% dacă vă vine să credeţi. Nu ştiu dacă înţelegeţi, dar 300% e mult în orice situaţie. E mult. Efectiv nu mai pot. O să vin în fiecare seară două ore pentru că nu mai pot. Lucrez 12 ore pe zi şi nu am timp să îmi văd copilul. Îmi vine să înnebunesc. Lucrez 12 ore şi nu am bani să trec strada. Nu mi se pare corect. Şi acum mi-au pus 300% creşteri. Am o mică frizerie unde lucrez 12 ore pe zi ca să o ţin deschisă, să plătesc cărţi de muncă, chirii şi alte prostii. Pentru ce? Am impresia că lucrez pentru ei.

Deci nu se poate creştere de 300% peste noapte, adică într-o lună. Sunt de acord cu ea în 3 ani, dar nu peste noapte că ai tu datorii. Nu e treaba mea că ai datorii. Fă restructurări. Dă afară din oameni. Nu ştiu. Fă ce vrei dar nu lua de la mine aşa abuziv. Efectiv mi s-a băgat mâna în buzunar. Mi se pare că e abuz. Am de încasat un voucher de 1.500 de lei de la nuntă dar nu sunt fonduri. Pentru mine nu sunt fonduri, dar eu dacă nu am să plătesc taxele îmi închide frizeria mâine. Nu stau aici de drag. Aş vrea să stau acasă cu copilul. Prietena mea e profesoară. Are două facultăţi şi un doctorat şi ea are 2.900 de lei. După două facultăţi şi un doctorat”, a precizat tânărul.

De asemenea, tânărul susţine că a ajuns la capătul puterilor, criticând în acelaşi timp salariile mari sau foarte mari primite de angajaţii Autorităţii de Supraveghere Financiară.

“Nu se mai poate. Nu fac nimic, nu dau cu pietre, nu fac scandal. Vreau doar să stau aici. Vreau doar să îmi strig off-ul. Pentru ce mă trezesc în fiecare dimineaţă? Să îi dau bani lui Ciolacu să plătească pe ăia de la ASF? Primele patru firme de asigurări au dat faliment. Păi ce ai păzit tu şi îţi dai spor de performanţă? S-a dublat asigurarea şi a pus 300 de la salariul minim, din care 200 sunt impozabili. Deci mi-a aruncat nişte praf în ochi”, a continuat tânărul.

Preşedintele ASF a câştigat peste 28.000 de euro brut pe lună în 2022, conform propriei declaraţii de avere, ceea ce înseamnă un venit anual de aproape 350 de mii de euro brut. Salariul este net superior celui câştigat de oricare dintre preşedinţii statelor Uniunii Europene.

Nicu Marcu este preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară din 2020. A fost deputat ales pe listele PNL în 2012, dar din 2015 a renunţat la mandat şi a mers la Curtea de Conturi, unde, doi ani mai târziu, avea să fie numit vicepreşedinte. Este profesor universitar la Academia de Studii Economice, licenţiat ca jurist şi economist şi doctor în contabilitate. În mandatul său au avut loc două proceduri de insolvenţă. Falimentul City Insurance, în 2021, al Euroins, compania cu cel mai mare număr de clienţi din România – 2,5 milioane – în 2023.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button