Politică

VIDEO. Dacian Cioloș recunoaște: Voiculescu conduce din umbră ministerul Sănătății

În urmă declarației de presă susținută azi de liderul USR, Dacian Cioloș, acesta recunoaște implicarea lui Vlad Voiculescu în Ministerul Sănătății după predarea mandatului. În urma întrebării unui reporter: „De ce Ioana Mihăilă și nu Vlad Voiculescu?”, acesta face câteva precizări controversate despre cum a funcționat Ministerul Sănătății după plecarea lui Vlad Voiculescu de la Palatul Victoria.

„În al doilea rând ,în USR se lucrează în echipe , dumneavoastră vedeți în față un om ,dar el sistematic are lângă el o echipa și la fel s-a lucrat și la Ministerul Sănătățîi. Și când a fost Vlad Voiculescu s-a lucrat cu o echipa și când a ieșit în față doamna Mihăilă a rămas acolo o echipa care a fost întărită. Vlad Voiculescu ajută în continuare în această echipa, deci nu asta e factorul determinant care e numele  care e scos în față ci rezultatele pe care le putem obține prin muncă unei echipe”

Pe lângă lucrurile normale pe care le implică un minister și funcționarea corespunzătoare a acestuia, asta însemnând un ministru care să guverneze o echipa în misiunea ce îi este încredințată de parlament spre „ propăşirea spirituală şi materială a poporului român” , acesta specifică câteva aspecte foarte importante despre cum guvernează USR și cum interesul personal este mai presus decât vionta și nevoile oamenilor. Oamenii au ieșit în stradă împotriva măsurilor haotice și ineficiente pe care Vlad Voiculescu le-a luat în timpul celui de-al doilea mandat al sau de ministru și chiar și așa USR a continuat să îl lase să patroneze Ministerul Sănătății din spate conform spuselor lui Dacian Cioloș.

Lăsând la o parte că nu s-a schimbat nimic  și că după plecarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătățîi și ieșirea doamnei Mihăîlă în față decât că imagine, Ministerul Sănătății nu a făcut absolut nimic pentru pregătirea valului 4 deși era foarte evident că se va întâmplă și foarte mulți specialiști au avertizat în această privința. Corect și democratic ar fi atunci când pleacă un ministru ,să plece cu tot cu echipa lui , în special când este demis din funcție.Din păcate aceeași echipa neperformantă a USR împreună cu Vlad Voiculescu a continuat treaba dezastruoasă până au adus azi sistemul sanitar în colaps.

Pe lângă deficitul uriaș de personal medical și infrastructură sanitară pe care îl are România, USR dorește impunerea vaccinării obligatorii tuturor cadrelor medicale. Am văzut cu toții ce înseamnă impunerea acestui certificat verde în țări precum Australia, Italia , Franța și altele și cum au pornit războaie civile sau cum cadre medicale și-au dat demisii în masă.

Cu aceste măsuri cu care USR vrea să guverneze România în cel mai dramatic moment al istoriei sale pe timp de pace, aceștia vor să mai facă încă un pas în față spre mărețul lor vis de a privatiza sistemul de sănătate public decapitalizând aproape jumătate din personalul medical. Alte spitale se vor închide și în felul acesta vor avea toate motivele să o facă.

Acesta conchide prin a confirmă că „…această decizie a fost susținută și de Vlad Voiculescu” refuzând să răspundă la ultima întrebare a reporterilor referitoare la performanță Ioanei Mihailă în comparație cu cea a lui Vlad Voiculescu, neavând ce să compare atâta timp cât nu s-a schimbat nimic, decât persoană din față, managementul și modul de operare fiind în continuare același plin de interese personale.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button