Internațional

VIDEO: China a scos tancurile în stradă pentru a proteja băncile de clienţii care vor să retragă bani 

China a scos tancurile pe stradă pentru a împiedica oamenii să retragă bani de la băncile afectate de criză, scriu publicaţiile internaţionale, amintindu-şi de evenimentele tragice din 1989.

Într-un memento sumbru al Masacrului din Piaţa Tiananmen din 1989, tancuri blindate au fost văzute desfăşurate pe străzile Chinei, în mijlocul protestelor la scară largă ale oamenilor care cer eliberarea economiilor îngheţate de bănci., scrie economictimes.com.

În ultimele câteva săptămâni, provincia Henan a fost martoră la ciocniri între poliţie şi deponenţi, aceştia din urmă spunând că au fost împiedicaţi să-şi retragă economiile de la bănci din aprilie a acestui an.

Conform rapoartelor, tancurile erau pe străzi pentru a proteja băncile şi pentru a împiedica localnicii să ajungă la maluri. Episodul vine în urma unui anunţ al sucursalei Henan a Băncii Chinei, potrivit căruia economiile deponenţilor din filiala lor sunt „produse de investiţii” şi nu pot fi retrase.

Ultimele imagini sunt din data de 20 iulie, din Rizhao, în provincia Shandong, iar tancurile au fost desfăşurate pentru a proteja sucursala locală a unei bănci în centrul unui scandal.

Problema a apărut pentru prima dată în aprilie 2022, când publicaţia South China Morning Post (SCMP) a explicat într-un articol că locuitorilor din provinciile Henan şi Anhui li s-a refuzat accesul la conturile bancare din cauza unei „actualizări a sistemului”.

De atunci, depozitele bancare aflate Yuzhou Xinminsheng Village Bank, Shangcai Huimin County Bank, Zhecheng Huanghuai Community Bank şi New Oriental Country Bank of Kaifeng din provincia Henan şi Guzhen Xinhuaihe Village Bank din provincia vecină Anhui au fost afectate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button