VIDEO: A fost activat planul roşu de intervenţie la Buşteni. Sinaia, sub ape! O mașină a fost luată de viitură

Distribuie acest articol!

Viitura puternică produsă pe pârul Jepi din Buşteni a făcut ravagii marţi dimineaţă în staţiune unde peste 50 de gospodării au fost inundate, dar şi un supermarket. Se intervine la această oră cu forţe de la Salvamont Buşteni, Inspectoratul de Jandarmi, pompieri şi voluntari.

Şi DN1 a fost serios afectat de viitură, fiind nevoie de devierea circulaţiei rutiere prin cartierul Zamora pentru câteva ore. Centrul Infotrafic a anunţat că circulaţia pe DN1 a fost reluată pe ambele sensuri de mers în jurul orei 9 dimineaţa.

O rupere de nori a scos oamenii din casă marţi în jurul orelor 3 dimineaţa. În câteva zeci de minute s-au pridus viituri puternice pe străzile din staţiune, din cauza scurgerilor masive de pe versanţi. Din cauza pagubelor produse de furtună la Buşteni a fost activat planul roşu local de intervenţie.

Mai multe gospodării au fost inundate, iar un autoturism a fost luat de viitură după ce apele unui părău au ieşit din matcă în Sinaia.

Pârâul Izvorul Dorului a ieşit din matcă, în urma ploilor torenţiale din ultimele ore, provocând inundaţii într-un cartier din staţiunea Sinaia. Conform oficialilor Primăriei  oraşului, patru gospodării sunt afectate de inundaţii, iar un autoturism care fusese parcat în apropiere de marginea apei a fost luat de viitură şi răsturnat. Zona este monitorizată de către autorităţile locale. Oficialii Primăriei transmit că la ora transmiterii acestei ştiri nu există oameni aflaţi în pericol din cauza viiturilor.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: