Vicktore, dar Harta Europei din 1919 o ai?

Distribuie acest articol!

Liderul politic ungar, Vicktor Orban, are în cabinetul său un glob pământesc de pe la 18… și ceva. Adică de prin vremea când Ungaria stătea capră pe lângă Austria ca să lase impresia că sunt și ei imperiu.

Doar că acea Ungarie nu a existat niciodată ca stat liber și independent. Au încercat ei ceva prin 1848 dar i-a pus Avram Iancu la locul lor.

În 1859, când românii uneau Moldova cu Țara Românească, ungurii nici nu știau cum arată un stat maghiar.

În 1877 când armata țării elibera România de sub suzeranitatea Otomană ungurii nici nu cunoșteau cuvântul libertate.

Dacă Vicktoraș are pretenții teritoriale de la România îl îndemn să se uite pe harta Europei din 1919. Dacă nu o are, i-o oferim noi în acest articol.

Pe 27 martie 1918 Sfatul Țării din Basarabia decidea unirea cu regatul României. Până la 1 decembrie 1918 armata Română elibera teritoriile ocupate în război, mai apoi se unea cu Bucovina, teritoriu românesc pretins de Austria, Ungaria și Ucraina.

Pe 1 decembrie 1918 Ardealul decidea la Alba Iulia Unirea cu restul României. Și de atunci tot așa este Ardealul, unde îi este locul: inima României.

Dar stai Vicktoraș că nu se oprește aici povestea. Singurele momente când ați ocupat vremelnic acest teritoriu erau acelea în care v-ați așezat capră în fața cuiva, poziție pe care românii nu o știu.

Așa cum ați făcut în 1940 când v-au mângâiat naziștii pe cap și ați ocupat o parte din România.

Vă mângâiau pe cap, dar de la spate.

Dar românii știu bine poziția țapului. În 1919 a fost utilizată din plin, atunci când armata română s-a invitat la Budapesta.

Știm că noi i-am spus eliberare, dar cu toții cunoaștem că a fost o aroganță ca să vă punem unde vă este locul.

Așa că Vicktore, stai liniștit în banca ta că ești un cățeluș prea mic pentru o Românie atât de mare.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: