JUSTIȚIE

Victor Ponta își află sentința în dosarul de spălare de bani și evaziune „Turceni-Rovinari”

Decizie crucială pentru Victor Ponta și Dan Șova. Dosarul Turceni-Rovinari, rejudecat de Înalta Curte de Casație și Justiție, a ajuns din nou la final. Magistrații ar trebui să se pronunțe, luni, definitiv în dosarul deschis pentru infracțiunile de fals în înscrisuri, spălare de bani, evaziune fiscală și abuz în serviciu. 

Completul de judecată format din 5 magistrați ai Înaltei Curți de Casație și Justiție ar trebui să dea, luni, o decizie finală în dosarul „Turceni – Rovinari”, în care Victor Ponta și Dan Șova au fost acuzați de diverse infracțiuni asociate corupției, precum fals în înscrisuri oficiale, evaziune fiscală, dar și spălare de bani.

În acest dosar, Victor Ponta a fost trimis în judecată în septembrie 2015, alături de fostul senator Dan Şova, de Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

În 2018, Ponta și Șova au fost achitați, iar asupra procurorilor a planat suspiciunea că întregul rechizitoriu ar fi fost contrafăcut. DNA a decis rejudecarea dosarului, pe fondul scandalului legat de completul de 3 judecători.

Completul de 5 judecători al ICCJ a finalizat dosarul în iunie 2023, dar mai multe termene de pronunțare au fost amânate. Așadar, urmează să aflăm luni dacă magistrații mențin achitarea celor 2 sau aceștia vor primi alte pedepse.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button