Știrile 60m.RO

Veronica Dragalin, șefa parchetului anticorupție din Republica Moldova deține active de 420.000 de dolari

Șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, a depus declarația de avere și interese personale pentru anul 2023. La capitolul venituri, ea declară un salariu anul de 418 de mii de lei, sau aproape 35 de mii de lei lunar, obținut din activitatea sa la procuratură, potrivit Ziarul de Gardă, citat de Rador Radio România.

Dragalin mai declară dividende în valoare de 2.841 de dolari americani, sau echivalentul a 50 de mii de lei, de la LPL Financial, companie care este considerată drept cel mai mare broker dealer independent din Statele Unite.

Șefa PA mai trece în declarația de avere și interese personale pentru 2023 date despre apartamentul în care locuiește în chirie. Imobilul are o suprafață de 98 metri pătrați. Ea nu declară valoarea reală sau de piață a imobilului.

Veronica Dragalin păstrează într-un cont bancar deschis în R. Moldova 109 mii de lei, iar în altul deschis în SUA – 15.836 de dolari americani sau echivalentul a 280 de mii de lei.

Dragalin deține și fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare în valoare de 420 de mii de dolari americani sau echivalentul a 7,4 milioane de lei moldovenești.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button