Știrile 60m.RO

„Vecinul tău”, platforma online te poți înscrie ca voluntar să ajuți bătrânii

Bătrânii de peste 65 de ani, care nu au voie să iasă din casă din cauza restricțiilor militare, persoanele cu dizbilități și familiile monoparentale au acum la îndemână o nouă modalitate de a-și procura cumpărăturile necesare fără a se expune.

Antreprenorul Victor Iancu, 39 de ani, a lansat, împreună cu alți trei români, o platformă online prin care voluntarii pot ajuta persoanele vulnerabile în privința cumpărăturilor. Aceasta face legătura între voluntari și cei aflați în nevoie.

Pe lângă procurarea de alimente, voluntarii mai cumpără și medicamente pentru cei care au nevoie și pot plimba animalele de companie.

Serviciile platformei sunt disponibile în toată țara, inclusiv în comunități locale mici, unde alte inițiative de voluntariat nu sunt disponibile sau unde aplicațiile de livrare de alimente nu ajung.

Cum funcționează

Vecinultau.ro este un site care îți cere permisiunea de a afla locul în care te afli. Odată acordată această permisiune, cei care îl accesează pot fie să se înscrie ca voluntari, fie să caute ”vecini” care să le cumpere cele necesare.

Cei care au nevoie de serviciile voluntarilor trebuie să selecteze dacă au nevoie de alimente, medicamente sau plimbarea animalelor de casă.

Odată făcut acest lucru, trebuie să apese butonul ”Găsește un vecin”.

Ulterior, va apărea o hartă cu zona și numele voluntarilor disponibili pe o rază de 5 kilometri.

După aceea, trebuie selectat ”vecinul” preferat din lista afișată și sistemul va prezenta datele sale de contact, respectiv telefon sau email. Apoi e nevoie să fie contactat pentru cele necesare.

Atenție, doar transportul este gratuit, nu și cumpărăturile. Plimbările animalelor de companie sunt, la rândul lor, tot gratuite.

Sursa: www.libertatea.ro

Back to top button