Știrile 60m.RO

Vasily Kashin, expert al Kremlinului spune că rusești și-au atins obiectivele militare principale, iar căderea Kievului este doar o chestiune de zile

Vasily Kashin, directorul Centrului de Studii Europene și Internaționale Cuprinzătoare de la Școala Superioară de Economie a Universității Naționale de Cercetare susține că, în acest moment, trupele rusești și-au atins obiectivele militare principale, iar căderea Kievului este doar o chestiune de zile.

”Acum, gruparea susținută de la Kiev, care acționează în Donbass este de fapt închisă, iar acestea erau trupele lor cele mai pregătite”, spune Vasily Kashin.

„Operațiunea de încercuire devine cea principală și, cel mai probabil, suntem aproape de a o finaliza”, a spus expertu, pentru Izvestia.

”Dacă trupelor nu li se va permite să se retragă adânc în țară și să o rupă, atunci Ucraina își va pierde rezerva principală și, dimpotrivă, forțe uriașe vor fi eliberate în țara noastră. Acestea includ trupele LNR și DNR.”.

Vasily Kashin a explicat faptul că, imediat după cucerirea militară, va urma o perioadă de câteva luni de reoforme politice și ideologice.

Trebuie să le învingem armata, să distrugem infrastructura militară și să facem reforme politice, ideologice. Sarcinile de această amploare sunt rezolvate în trei săptămâni, o lună sau mai mult. Acum am intrat adânc în apărare pe câteva zeci de kilometri în Donbass, unde sunt echipate cele mai fortificate poziții. Am creat o amenințare de încercuire a celui mai puternic grup. Acestea sunt rezultate semnificative pentru patru zile. Nu totul merge ideal, dar pentru partea opusă se înrăutățește. Este dificil de evaluat situația, pentru că acum se aruncă pe piață o mulțime de informații false. Ministerul Apărării din Ucraina a fost prins de mai multe ori cu minciuni clare și aruncate deliberat”, crede expertul.

Despre reforma ideologică care trebuie implementată în Ucraina se vorbește tot mai mult la Kremlin. Rusia își dorește ca, după cucerirea militară, să îi aducă pe ucraineni la aceeași filosofie cu cea de la Moscova, în așa fel încât cetățenii să nu-și mai dorească integrarea în Uniunea Europeană sau în NATO.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button