Politică

Valentin Florea (AUR), despre cazul Ana Oroș: Ceea ce se întâmplă este o catastrofă. Noi de 32 de ani căutăm vinovați aruncând mereu cu noroi în celălalt

Președintele AUR Sector 6, Valentin Florea, a făcut o serie de remarci la televiziunea A7 TV despre corupția din sistem și pasarea vinei de la o instituție la alta, cum se întâmplă acum și în cazul tragicului eveniment de pe Lacul Morii care a curmat viața tinerei Ana Oroș.

„Ceea ce se întâmplă este o catastrofă. Noi de 32 de ani căutăm vinovați aruncând mereu cu noroi în celălalt. Eu nu am auzit pe nimeni vreodată să se unească cu toate celelalte instituții și să își asume la unison greșeala. Din punctul meu de vedere, indiferent că e vorba de ASPA, că e vorba de Primăria Sectorului 6, că e vorba de PNL, că e vorba de orice altă instituție, ne punem la masă, găsim numitorul comun, avem dialog și ne asumăm greșeala. E o tragedie ca în 2023, o doamnă care iese să alerge de dimineață în parc să moară sfâșiată de câini. Mare atenție!

A doua zi după acest eveniment tragic împreună cu câțiva colegi de-ai mei ne-am dus pe promenada Lacului Morii. Erau foarte puțini câini, ploua torențial, dar încă erau câini. Că aparțineau de un proprietar, că proveneau dintr-o curte… Eu am înțeles că fiecare instituție are responsabilitățile sale, dar te pui la masă și găsești numitorul comun. Să știți că reacțiile mi se par întârziate în primul rând. Nu vreau să arunc cu noroi pentru că nu este stilul meu. Dar dacă mă întrebați pe mine la două, trei ore distanță toată lumea trebuia să fie prezentă pe Lacul Morii și să dea o explicație cetățenilor pentru că așa ceva nu se poate suporta.

Eu nu mai am încredere în instituții. Nu există scuze. Să aruncăm vina dintr-o parte într-alta e prea mult. Mă așteptam la asta. O gândeam un pic ca la șah. Așteptam să dăm vina pe o altă instituție. ASPA are obligația de a ridica câinii de pe stradă, Poliția Locală poate să dea sancțiuni , dar nu ar fi fost mai bine ca cele două instituții să conlucreze. Și eu când merg cu un om de la ASPA, cu încă doi polițiști locali, cu încă unul de la Primăria Capitalei, nu merg mai bine și strâng câinii ca să evit astfel de tragedii. De ce nu găsim numitorul comun? De ce avem un linșaj între conducerile acestor instituții?

Noi nu suntem uniți. Dacă nu suntem uniți și dacă nu mai ținem cont de PSD, PNL USR, PMP, ce se întâmplă? Suferă oamenii. Ambițiile politice ne-au adus aici. Nimeni nu răspunde pentru nimic în țara asta. Este o problemă de responsabilitate. Politicianul nu răspunde niciodată și rămâne în sistem pentru că interesele pecuniare sunt fantastice. Și pentru că cel care ajunge într-o funcție politică, din păcate de ceea ce vedem noi de trei decenii, ajunge acolo pentru interese personale. Pe vremuri, cei care intrau în politică ar fi reușit ceva în mediul privat. Omul care a reușit ceva pe plan personal putea să intre în politică pentru a reprezenta interesul cetățeanului. Acum este dat la o parte acest interes al cetățeanului și îi interesează doar ceea ce vor dânșii să obțină.

Se face un pic de iureș două săptămâni în mass-media și toată lumea uită. Cine răspunde acum pentru aceste lucruri. Există o ordonanță de urgență în care se stipulează foarte clar că consiiliile locale pot să dea o directivă în care să apară o direcție specială, care să se ocupe de înființarea acestor servicii specializate pentru ajutorarea câinilor străzii. Deci se pot înființa! De ce nu s-a înființat o astfel de direcție care să mă protejeze pe mine ca cetățean de acești câini?

Câinii nu au nici o vină. Este doar vina oamenilor și în principal a instituțiilor.”, a declarat Valentin Florea.

Valentin Florea, despre doctorița șpăgară de la Suceava

„Șpaga, acest cuvânt nenorocit moștenit din perioada fanariotă, parcă pe o linie din asta succesorală de la fanarioți încoace sau chiar mai în spate, dacă mă întrebați pe mine, trebuie sancționat și tăiat de la rădăcină acest rău, atât despre cel care primește șpaga cât și cel care oferă șpaga. Bunica mea are o pensie de 1200 de lei. Practic, de 20 de ori mai puțin cât câștigă doctorița șpăgară de la Suceava. Doamnă doctor care a făcut o facultate pentru asta. A depus un jurământ al lui Hipocrate pentru acest lucru. O doamnă intelectuală să spunem, o doamnă care are niște principii morale, o doamnă care a crescut într-un mediu frumos, o doamnă care are venituri pecuniare, nu e ca și cum ar avea lipsuri. Lăcomia este cea care ne omoară. Aici e vorba și de anumite zone unde noi pierdem esența pentru că nu sunt oameni care să supervizeze ce se întâmplă în interiorul spitalelor și ajungem iar la problema numărul unu: foarte mulți oameni ajung în funcții în aceste spitale pe linie politică ceea ce nu e normal.”, a mai spus liderul AUR Sector 6, Valentin Florea.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button