Pfizer dă lovitura: Vânzările pentru vaccinul anti-Covid vor depăși suma de 33,5 miliarde de dolari

Distribuie acest articol!

Pfizer dă lovitura: Vânzările pentru vaccin anti-Covid vor depăși suma de 33,5 miliarde de dolari, potrivit prognozelor pentru anul 2021. Producătorul farmaceutic se bazează pe faptul că multe state se aprovizionează în continuare cu doze de vaccin care să ajungă pentru tot restul anului, informează Reuters. Mai mult decât atât, Pfizer și BioNTech intenționează să testeze luna viitoare o versiune a vaccinului special concepută pentru a combate varianta Delta.

Compania a mai spus că ar putea solicita o autorizație de utilizare de urgență pentru o doză potențială de rapel încă din luna august, reiterând că va fi necesară o a treia doză pentru a spori protecția pe fondul unei reapariții a infecțiilor în multe țări.

Acțiunile Pfizer au crescut cu 2%, la 42,98 de dolari pe acțiune în tranzacțiile de miercuri dimineață.

„Se așteaptă ca cererea mondială de vaccinuri împotriva virusului să continue, și pentru că atitudinea în general pozitivă față de vaccinul Pfizer pune compania într-o poziție puternică în viitor”, a declarat analistul Samuel Indyk.

Prognoza actualizată a vânzărilor se bazează pe acorduri semnate pentru 2,1 miliarde de doze. Prognoza ar putea fi reevaluată însă, din nou, dacă Pfizer semnează contracte suplimentare.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: