Politică

Văcăroiu critică Guvernul: Fără ajutorul copiilor, bătrânii ar fi muritori de foame

Nicolae Văcăroiu, fost prim-ministru al României în perioada 1992-1996, a transmis un mesaj extrem de dur la adresa actualei guvernări, subliniind că situația actuală este una „extrem de gravă” și că subvenționarea prețului la energie „nu rezolvă nimic”. „Nu se poate trăi cu o pensie de 1000 de lei. Fără ajutorul copiilor, bătrânii ar fi muritori de foame”, a spus Văcăroiu. 

Vacăroiu: Situația este extrem de gravă. Subvenționarea unei părți din prețurile la energie, mă refer la electricitate, gaze, nu rezolvă problema cetățeanului.

În perioada asta ulterioară, nu aș fi acceptat liberalizarea prețurilor la combustibil, la produse strategice energie și gaze. Chiar și acum se introduce starea de urgență și spune <<Domne, asta trebuie să fie nivelul tău de profit, nu de 300%>>. Cum vă explicați că în perioada de criză majoră cei din energie și gaze fac profituri de nu știu ce să facă cu ele? Vă dați seama ce salarii și premii anuale au?

Reporter: Se poate trăi în România cu o pensie de o mie de lei în acest moment?

Vacăroiu: În niciun caz. În niciun caz, cine spune contrariul sau cine spune că trebuie să strângeți cureaua, să închideți becurile, nu asta e problema.

Problema de fond, că sunt plătitor de impozite și taxe, care din banii ăia de 1600 de lei, din salariul minim pe economie dacă vreți, o parte importantă se duc la impozite și taxe. Restul, gândiți-vă la pensionari, fiecare are câte o mică boală, care înseamnă medicamente obligatorii. Nu mai pun mare, munte, că nu îi prea vedeți pe cei cu salalariul minim la mare și la munte. Viața e aproape imposibilă, ce să faci cu 1600 de lei. Dacă te duci la magazin acum îl bagi în două sacoșe și ce faci toata lună? Mulți dintre ei se mai salvează prin copii, cei care au copii. Altfel ar fi muritori de foame.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button