Politică

Va fi AUR noul USR în rândul tinerilor? Ce nu au înțeles partidele în campanie și vor afla azi

Diferențele ideologice între bărbați și femei au fost studiate de-a lungul timpului de cercetătorii și sociologii de pe tot globul. Pe vremuri, aceste cercetări arătau că, în mod tradițional, femeile erau mai conservatoare, iar bărbații, mai liberali.

Protest AUR la Parchetul GeneralFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu puține au fost cazurile când, conștient sau nu, discuțiile alunecau într-o zonă a stereotipurilor de gen, mai ales în lipsa argumentelor științifice.

După anii 2000, balanța a început să încline în cealaltă parte. Și nu doar că e răsturnată, dar clivajul se vede în special la generațiile tinere.

Sociologii observă cum femeile (în special cele tinere) tind să aibă viziuni tot mai liberale, în vreme ce bărbații devin tot mai conservatori. Tendința a fost documentată în societăți dezvoltate, precum Marea Britanie, dar e și mai vizibilă peste Ocean, în Statele Unite.

Că e doar un curent de moment sau nu, o schimbare există și ea are implicații în toate planurile. De aceea, merită studiată încă de pe acum, pentru că, pe mai departe, generația tânără, indiferent de gen, nu se mai încadrează în tiparele cunoscute și studiate până acum.

Și, surprinzător sau nu, această schimbare vine la pachet și cu un interes pentru partidele extremiste.

Citește mai mult pe Panorama.ro

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button