Știrile 60m.RO

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul conține compuși sulfurati, dintre care alicina este cea mai activă substanță. Acești compuși sunt cunoscuți de foarte multă vreme pentru efectele lor terapeutice: scăderea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului rău, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea răcelilor, stimularea imunității (ca și alte plante similare, hrean, ceapă etc.).

Consumat pe stomacul gol are un efect mai intens deoarece bacteriile sunt supraexpuse dimineață, astfel încât acestea nu se pot apăra împotriva puterii sale extraordinare.

Allicina din usturoi stimulează pereții stomacului și ai intestinelor pentru a secreta enzime digestive. La fumători, usturoiul usurează expectorația, fluidizind secrețiile datorate excesului de tutun și s-ar părea că reduce efectele negative ale nicotinei. Mîncat pe pîine, ajută la scăderea zahărului în organism.

Usturoiul este considerat unul dintre cele mai puternice alimente detoxifiante. Te poate scăpa de paraziți și viermi intestinali și previne boli precum tifos, diabet, depresie și unele tipuri de cancer, conform doctorulzilei.ro.

1 uncie (28 de grame) de usturoi conține:

Mangan: 23% din DZR – doză zilnică recomandată
Vitamina B6: 17% din DZR
Vitamina C: 15% din DZR
Seleniu: 6% din DZR
Fibră: 0,6 grame

Mai conține cantităti de calciu, cupru, potasiu, fosfor, fier și vitamina B1. Toate acestea cu doar 42 de calorii, cu 1,8 grame de proteine și 9 grame de carbohidrați.

Alte beneficiii remarcabile ale consumului de usturoi se pot obține în următoarele afecțiuni:
– pietre la rinichi
– gută, reumatism, artrită
– lipsa apetitului, astenie, slăbiciune generală
– dezechilibre endocrine
– parodontoză
– încheieturi umflate sau dureroase

Usturoiul este chiar extraordinar. Și alături de alte legume și fructe… face minuni.

Sursa foto: exquis.ro

Back to top button