Opinii

USR va avea soarta Podemos din Spania: Se va DIZOLVA

Ultimul sondaj CURS arată că USR se autodistruge și scade vertiginos în sondaje spre un rușinos 11% având în vedere că acest partid a reușit să obțină la europarlamentare 25%. Despărțirea de PNL a dus la prăbușirea partidului și în curând va genera FOAME pentru activul de partid ce se integrase perfect în sistemul corupt al statului.

Greșeala fatală pentru USR a fost ieșirea de la guvernare și alungarea lui Cîțu. Acum ambii actori ai scandalului, Stelian Ion și Florin Cîțu, au fost debarcați din funcții, iar cariera lor politică și-a dat obștescul sfârșit. Un alt sondaj INSCOP, mai vechi, arăta o prăbușire și mai mare a USR, undeva la 9%. În opoziție USR nu are nici o șansă în fața AUR.

Partidul AUR are alura de formațiune promițătoare și foarte apropiată de popor prin politica la pas, mână cu mână, român cu român, fără scene și chiolhane ca la vechile partide. La AUR politica de face față în față, de la egal la egal între ales și alegător, total diferit de activitatea USR. De altfel, ce ar putea spune USR poporului după ieșirea de la guvernare? Că au încercat să copieze PNL în furăciuni și nu s-au înțeles în combinații… Dacă au ales să lucreze cu ciuma, muma, spuma, trebuia să mergă până la capăt cu acest compromis. Acum au pierdut tot și nu vor mai ajunge niciodată la guvernare.

În opoziție USR își va pierde avantajele, consilierii vor fugi la PNL și PSD, iar actualii primari ai partidului au șanse extrem de mici să mai câștige încă un mandat la următoarele alegeri. USR va avea soarta Podemos din Spania în lupta cu partidele stat. Se va DIZOLVA.

PS. Catastrofa Nicușor Dan NU va mai câștiga niciodată nimic. Cariera lui politică s-a încheiat cum a și început. Îi recomand demisia de onoare. E mai greu cu onoarea la politicienii români, mai ales când sondajele te dau la 3% încredere.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button