Dacia a prezentat noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway. Dotări nemaiîntâlnite pe modelele constructorului român

Noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero și Sandero Stepway au fost prezentate de constructorul român deținut de Renault. Totodată, au fost anunțate mai multe informații despre fiecare model.
Construite pe o platformă nouă, cele trei modele oferă noi dotări, noi motorizări și o variantă nouă de transmisie.
Noua Dacia Logan
Dacia Logan are faruri și stopuri noi, a crescut în dimensiuni cu 3,6 centimetri, ajungând la 4,39 metri, dar a și scăzut în înălțime cu 1 centimetru (1.501 mm înălțime). Spațiul disponibil la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate a crescut cu 42 mm și spătarele scaunelor din față oferă măsuțe rabatabile. Capacitatea portbagajului a crescut cu 18 litri, ajungând la 528 de litri, iar pragul de încărcare a fost coborât cu aproape 2 centimetri. Garda la sol este de 135 mm. Lățimea modelului este de 1.848 mm.
Noua Dacia Sandero
Dacia Sandero vine cu faruri și stopuri noi, însă garda la sol de 133 milimetri a rămas neschimbată. Lungimea este de 4,08 metri și înălțimea de 1499 mm. Sandero Stepway are o gardă la sol de 174 mm, protecții laterale și o alură de crossover. Capacitatea portbagajului pentru modelul Sandero este de 328 de litri. Lățimea modelului este de 1.848 mm.
Dotări interioare noi
La interior, atât Logan, cât și Sandero au volan care poate fi acum reglat pe înălțime și pe adâncime, iar opțional poate fi achiziționată o cotieră individuală sau centrală.
Indiferent de nivelul de echipare, modelele dispun un suport pentru smartphone, ecran pentru calculatorul de bord și comenzi pe volan pentru pilotul automat și limitatorul de viteză, precum și senzor de lumină și aprindere automată a farurilor.
În funcție de piață și de versiune, sunt disponibile, fie în serie, fie opțional, un sistem nou de climatizare, scaune față încălzite (începând din aprilie 2021), card mâini libere cu deschidere de la distanță a portbagajului, frână de parcare electrică, cameră de marșarier, senzori acustici față și spate pentru asistența la parcare și senzor de ploaie cu acționarea automată a ștergătoarelor de parbriz.
Pentru prima oară la Dacia, o trapă de pavilion vitrată cu deschidere electrică va fi disponibilă în cursul anului 2021 pe Sandero și Sandero Stepway.
Telefonul devine sistem de infotainment
Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt disponibile cu trei sisteme multimedia. În sistemul de bază, telefonul șoferului poate fi transformat într-un sistem multimedia printr-o aplicație gratuită și o conexiune Bluetooth sau USB. Există un loc dedicat pentru poziționarea telefonului în bord. Mai sunt disponibile sisteme infotainment cu ecran tactil de 8 inchi și compatibilitate Android Auto și Apple CarPlay.
Noile Logan, Sandero și Sandero Stepway sunt echipate în serie cu șase airbag-uri. Sistemele de asistență la conducere disponibile includ frânare automată de urgență, senzor de unghi mor, asistență la parcare și asistență la plecarea din rampă.
Motorizări pentru Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway
Lista motorizărilor pentru noile modele Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway oferă două variante pe benzină și o variantă benzină/GPL:
– Sce65, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru, aspirat, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte
– TCe90, un motor cu trei cilindri, capacitate de 1 litru și turbocompresor, cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte sa o cutie automată CVT
– TCe 100 ECO-G, un motor nou în gamă, cu 3 cilindri, capacitatea de 1 litru, echipat cu turbocompresor și cu alimentare mixtă benzină/GPL, cuplat cu o cutie manuală cu 6 trepte
Noul Logan va fi comercializat în România, Spania, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Ungaria, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Macedonia, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Albania, Republica Moldova, Maroc, Noua Caledonie și Tahiti.
Sursa: Digi24
- George Simion afirmă că taxele lui Donald Trump nu reprezintă „un gest de ostilitate”, ci „un semnal pe care europenii refuză să-l înțeleagă”Decizia Statelor Unite de a impune taxe suplimentare produselor europene nu trebuie tratată „cu aroganţă sau replici pripite”, tarifele americane fiind un „semnal de alarmă”, nu o declaraţie de război, afirmă liderul AUR, George Simion. „Decizia Statelor Unite de a impune tarife suplimentare produselor europene nu trebuie tratată cu aroganţă sau replici pripite, nu este …
- Antonescu recunoaște: nu mai avem diplomație economică. Adică ambasadele PSD-PNL sunt inutileCrin Antonescu, într-un moment rar de sinceritate, a admis public că România nu mai are diplomație economică. Tradus pe românește: zecile de ambasade și consulate, populate de pilele PSD-PNL, sunt doar decor. O rețea întreținută din bani publici, fără rezultate reale pentru economia țării. După ce au umplut posturile diplomatice cu activiști de partid, guvernele …
- George Simion atacă manevrele sistemului: ”Boc la CCR? O manevră politică periculoasă pentru România!”Președintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, a afirmat miercuri, la Parlament, că Emil Boc ar putea fi o variantă de luat în calcul pentru un post de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR). Emil Boc, omul care a adus atâtea măsuri dure pentru români, ar putea ajunge judecător CCR, ceea ce ar fi o manevră politică periculoasă …
- Rusia lansează o amenințare la adresa SUA: Orice atac asupra Iranului va duce inevitabil la o catastrofă globală ireversibilăRusia a declarat joi că amenințările cu lovituri militare împotriva Iranului, aliatul său, sunt inacceptabile și a avertizat că un atac asupra Republicii Islamice ar putea duce la consecințe potențial catastrofale, în special dacă ar fi vizate instalații nucleare, transmite Reuters. Președintele american Donald Trump a amenințat duminică Iranul cu bombardamente și sancțiuni secundare dacă Teheranul nu ajunge …
- Criza politică și instabilitatea economică amenință stabilitatea României: Provocările actuale în 2025În ciuda unei creșteri modeste a PIB-ului estimată pentru acest an, România se află într-un pericol economic iminent din cauza instabilității politice, scăderii investițiilor și riscurilor externe. Chiar și așa, experții spun că ritmul de creștere economică rămâne mult sub potențialul real al țării, iar viitorul apropiat aduce vești îngrijorătoare pentru populație și afaceri. În …