PoliticăȘtirile 60m.RO

USR nu se lasă. Bulai promite reforme, după modelul lui Cuza

După ce s-a tras de șireturi cu Eminescu, Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților, se visează un continuator al reformelor începute de Alexandru Ioan Cuza, adaptate la secolul XXI. Deputatul USR susține că face parte din generația care va construi autostrăzi în Moldova și va finaliza digitalizarea societății.

„24 ianuarie 1859 a fost un moment atât de important și pentru că a fost urmat de reforme majore: crearea tribunalelor județene, a curților de apel și a Curții de Casație, înființarea primei universități din țară, la Iași, și a Armatei Naționale, instituirea învățământului primar gratuit și obligatoriu, reforma agrară și introducerea unui sistem fiscal modern.

La 162 de ani distanță de la Unirea Principatelor Române, cred că trebuie să avem același deziderat – un stat modern, pe care îl putem construi doar reformând sistemele de bază ale unei țări din secolul XXI.Ne plecăm în fața celor care au construit România până acum și începem noi reforme. Noi suntem generația care va face autostrăzi în Moldova și care va digitaliza țara”, scrie Bulai pe Facebook.

Back to top button