USR, de partea mafiei lemnului. Dan Barna se opune strategiei forestiere a UE: Trebuie corelată și cu ceea ce înseamnă costurile și cine le plătește

Distribuie acest articol!

Dan Barna susține inițiativă ministrului Mediului, Tanczos Barna, de a semna scrisoarea inițiată de Austria prin care se cere revizuirea strategiei forestiere propuse de Uniunea Europeană. Liderul USR a precizat că este nevoie de mai multe clarificări din partea UE și că strategia trebuie corelată și cu ceea ce înseamnă costurile și cine le plătește.

Dacă ne uităm la semnatarii acelei scrisori, care sunt Austria, Germania, Franța, Cehia, Finlanda, țările care au suprafețe importante de pădure, discuția care ține de această strategie trebuie corelată și cu ceea ce înseamnă costurile și cine le plătește. E foarte important și susținem cu toții o protecție extinsă a ceea ce înseamnă zonele forestiere, dar trebuie bine gândit de la bun început, pentru a nu ajunge în situații în care să pretindem că facem protecție, dar să nu ne permitem costurile implicate pentru ca această protecție să fie una eficientă. În acest context a fost semnată această scrisoare. Deseori am semnat cu entuziasm strategii europene pe care apoi am avut probleme foarte mari în a le implementa”, a spus Dan Barna la Digi FM.

Citește și:


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: