Politică

USR dă de pământ cu președintele României, Klaus Iohannis

Deputatul USR Prahova, Mihai Polițeanu, îl atacă pe președintele Klaus Iohannis și îi transmite că a luat-o pe arătură. Toate aceste afirmații împotriva liderilor PNL și a președintelui României vin în urma clasării dosarului 10 August. Justiția din țara noastră a mai demonstrat încă odată că dosarele în care este implicat statul și instituțiile sale nu vor fi niciodată judecate corect, iar vinovații nu sunt trași la răspundere pentru faptele comise.

Ministrul Justiției de la USR-PLUS s-a rezumat să comenteze pe Facebook clasarea dosarului 10 AUGUST

„Am fost pe 10 August 2018 în Piața Victoriei alături de familie, prieteni şi colegi. Am văzut ce s-a întâmplat acolo. Am inhalat gaze lacrimogene, iar unii dintre prietenii și colegii mei au fost bătuți și răniți. Doar pentru că au îndrăznit să își strige nemulțumirea față de niște guvernanți iresponsabili, care ne amanetau viitorul copiilor și încercau să ne arunce la marginea lumii civilizate. Deși eu însumi am formulat o plângere penală după acele evenimente, nu am să comentez deznodământul de astăzi din dosarul 10 august. Nici nu am să vă împărtășesc emoțiile și sentimentele mele legate de acest subiect. Ca cetățean, eu, unul, știu ce am de făcut în această privinţă”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Reacția lui Mihai Polițeanu – Iohannis o ia un pic pe arătură

,,Cred că lumea o ia un pic pe arătură, inclusiv Președintele:

 Hai să ne oprim în a da senzația că un politician, fie el și ministrul Justiției, poate sau trebuie să influențeze mersul unui dosar în Justiție;

 Putem critica decizia unei instanțe, da, dar nu putem presa politic pentru o anumită soluție;

 Ca Președinte, eventual, poți lua la întrebări Procurorul general cu privire la nelucrarea, tergiversarea unui dosar sau a mai multor, fără, însă, a indica o soluție. În cazul specific al dosarului 10 august, în mod clar principala instituție vinovată pentru lipsa unei anchete efective este DIICOT;

 Însuși Președintele Iohannis a numit-o procuror șef DIICOT pe Giorgiana Hosu, în ciuda protestelor publice;

 Dacă tot vrem soluții, hai să discutăm despre soluții realiste pentru viitor: de exemplu, reformarea Legii adunărilor publice, pe care Jandarmeria vrea s-o îngroape. Avem un proiect de lege excelent in Parlament pentru a face acest lucru. Hai să trecem împreună, cu sprijinul USR PLUS, PNL și UDMR, această lege;

 Agentul guvernamental al României de la CEDO să nu se mai comporte ca un politruc, așa cum a fost cazul în dosarele Revoluției sau Mineriadelor, și la momentul în care dosarul 10 august va ajunge pe masa Curții Europene.

 Și eu sunt supărat pentru soluția de clasare a dosarului privind represiunea protestelor din 10 august 2018. Și am reacționat negativ și critic cu privire la performanța dezastruoasă a DIICOT în acest caz.

 Însă, ca politicieni, trebuie să fim responsabili. Ministrul Justiției nu are ce căuta în drumul unui dosar penal.

 Stelian Ion a avut o reacție corectă și pertinentă: http://bit.ly/Reacție StelianIon ,, a scris Mihai Polițeanu pe pagina sa de facebook.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button