Internațional

Ursula von der Leyen îl atacă pe Orban: Miliardele vor rămâne înghețate până când vor fi îndeplinite condițiile

Deși Ungaria a îndeplinit condițiile de accesare a fondurilor de coeziune odată cu adoptarea noii legi privind reforma judiciară, există preocupări suplimentare legate de faptul că aproximativ 20 de miliarde de euro vor rămâne înghețate până când Guvernul ungar va îndeplini toate condițiile necesare – a declarat miercuri președintele Comisiei Europene, la Strasbourg, informează Rador Radio România.

Ursula von der Leyen a subliniat, vorbind în cadrul dezbaterii în plenul Parlamentului European privind situația statului de drept în Ungaria și înghețarea fondurilor UE, că noua lege privind reforma judiciară garantează consolidarea independenței sistemului judiciar și limitează posibilitatea ingerinţei politice în justiție.

„Noi am cerut acest lucru, iar Ungaria s-a conformat”, a declarat președintele Comisiei Europene.

Cu toate acestea, fondurile reținute din cauza preocupărilor legate de drepturile care afectează minoritatea sexuală, libertatea academică și azilul vor rămâne înghețate până când Ungaria va îndeplini toate condițiile necesare, a declarat președintele Comisiei Europene.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button