Ungaria își închide granițele de la 1 septembrie. MAE cere clarificări

Distribuie acest articol!

Ungaria va reimpune de la 1 septembrie restricţii la frontiere, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului, a anunţat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Deşi „situaţia infecţiilor este relativ bună” în Ungaria comparativ cu alte ţări din Europa, sunt încă destul de multe cazuri de Covid-19, a precizat Gergely Gulyas, citat de MTI.

Începând de la 1 septembrie, cetăţenii străini nu vor avea dreptul să intre în Ungaria.

Cetăţenii ungari care se întorc în ţară vor trebui să stea în carantină 14 zile, dacă nu prezintă două teste negative privind coronavirusul, efectuate la un interval de 48 de ore. Vor exista excepţii pentru convoaie militare, unii oameni de afaceri, unele categorii de lucrători transfrontalieri, diplomaţi şi pentru tranzit.

Gergely Gulyas a argumentat că măsurile sunt necesare pentru a proteja vârstnicii de infectarea cu coronavirus, precum şi pentru evitarea unor noi probleme economice. De asemenea, măsura a fost luată în contextul în care şcolile se redeschid în Ungaria pe 1 septembrie.

La scurt timp după acest anunț, Ministerul Afacerilor Externe a cerut Ungariei clarificări despre această decizie.

„Pe fondul informațiilor apărute în spațiul public referitoare la unele decizii ale Guvernului Ungariei cu privire la adoptarea de noi măsuri pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează ca au fost deja solicitate, prin Ambasada României la Budapesta, clarificări cu privire la conținutul deciziilor amintite și impactul acestora asupra cetățenilor români care călătoresc în Ungaria și respectiv prin Ungaria, ca stat de tranzit, către alte state europene, precum și în privința cetățenilor români, lucrători transfrontalieri.

În egală măsură, a fost transmisă și solicitarea ca autoritățile române să fie informate cât mai rapid asupra modului de implementare a deciziilor respective”, a transmis vineri seara MAE.

Sursa: Mediafax

 • INCOMPETENȚĂ: Cîmpeanu a vărsat proba de salivă de la un elev, într-un clip în care promovează testarea în școli
  Distribuie acest articol!moreSorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a scăpat pe jos o parte din proba de salivă colectată de la un elev de clasa a IV-a, într-un clip în care încerca să demonstreze cât de ușor pot fi administrate aceste teste acasă sau în școli, de către personal nespecializat. Miniştrii Sănătăţii şi al Educaţiei, Alexandru Rafila
 • Persoanele fără certificat verde pot să asiste la ceremonia de Ziua Națională
  Distribuie acest articol!moreAccesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea Certificat Verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori, miercuri, începând cu ora 9,00 şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.
 • Săgeata lui Dragnea s-a făcut din nou de râs
  Distribuie acest articol!moreMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării zborurilor spre această zonă a lumii, din cauza noii tulpini a coronavirusului, va ajunge în ţară pe 1 decembrie, în jurul orei 12.00. Tot TAROM va asigura şi
 • Dumitru-Viorel Focșa: Atât timp cât AUR va fi în Parlament, vaccinarea nu va deveni obligatorie
  Distribuie acest articol!moreAtât timp cât AUR va fi în Parlament, vaccinarea nu va deveni obligatorie, a reiterat deputatul AUR Dumitru-Viorel Focșa în cea mai recentă declarație politică a sa, ca o replică la declarațiile făcute de comisarul european pentru Piața Internă, Thierry Breton, privind creșterea ratei de vaccinare împotriva Covid-19 în România. Focșa a subliniat
 • George Simion (AUR) alături de activiștii de mediu din pădurile Bucovinei
  Distribuie acest articol!moreGeorge Simion, liderul AUR, într-un live transmis pe facebook din pădurile Bucovinei a vorbit despre jaful făcut în pădurile României de către mafia lemnului. Liderul AUR susține că există în mod cert o complicitate între Gheorghe Flutur, președintele consiliului județean Suceava și hoții de lemne. „Am venit cu colegii să documentăm despre ce

Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: