Politică

Unde votez ? Vezi la ce secție ești arondat, în câteva secunde

A venit ziua de 9 iunie, ziua alegerilor. Dacă încă nu știi unde este secția de votare unde trebuie să te prezinți pentru a-ți exercita dreptul la vot pentru alegerile locale, Autoritatea Electorală Permanentă pune la dispoziție Registrul Electoral, unde poți afla rapid la ce secție de votare apropiată trebuie să mergi.

Alegătorii sunt arondați unei secții de votare, în funcție de domiciliu sau reședință. Listele de alegători sunt întocmite în avans. Totuși, dacă te afli într-o altă localitate decât cea de domiciliu/reședință în ziua respectivă, poți vota și la altă secție de votare, caz în care președintele biroului electoral al secției de votare te va înregistra pe listele suplimentare de alegători.

Dacă te-ai mutat recent sau pur și simplu nu știi unde te poți prezenta la vot, AEP a pus la dispoziție acest REgistru Electoral, pe care îl poți accesa AICI.

Dacă ești cetățean român care votează în străinătate, poți vota dintr-un alt stat membru al UE sau dintr-o țară din afara UE la secțiile de votare organizate de către statul român. Nu sunt necesare proceduri suplimentare pentru înregistrarea la vot dintr-un alt stat membru al UE sau dintr-o țară din afara UE.

Pentru informații suplimentare, poți consulta  AICI lista sediilor secțiilor de votare organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024, potrivit OMAE 868/2024

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button