InternaționalȘtirile 60m.RO

Un studiu făcut de cercetători germani arată că MULȚI oameni ar fi putut să dezvolte deja IMUNITATE la coronavirus, fiind infectați fără să știe

Este posibil ca mult mai multe persoane să fi fost deja infectate cu COVID-19, dobândind astfel imunitate la noul virus, potrivit unui studiat inovator din Germania. Acest lucru înseamnă că restricțiile pot fi ridicate curând, scriu jurnaliștii de la publicația The Telegraph.

Cercetătorii au studiat orașul aflat în epicentrul primului focar major al țării. Aceștia au spus că au găsit anticorpi împotriva virusului la persoane care nu au prezentat niciun simptom și despre care nu s-a crezut anterior că au fost infectate.

Rezultatele inițiale, publicate joi, sugerează că 15% din populația orașului Gangelt, din districtul Heinsberg, ar putea avea deja imunitate – de trei ori mai mult decât estimările anterioare.

Rezultatele sugerează, de asemenea, că rata mortalității la COVID-19 în Germania este doar 0,37 % – de cinci ori mai mică decât estimările actuale, de 1,98% făcute de Universitatea John Hopkins.

„Acest lucru înseamnă că o relaxare treptată a restricțiilor este posibilă acum”, a spus prof. Hendrik Streeck, medicul virolog care a condus studiul, într-o conferință de presă. „Datorită faptului că oamenii din Germania au fost atât de atenți și disciplinați, suntem capabili acum să trecem la a doua fază.”

Dar cancelarul german, Angela Merkel, a spulberat iluziile în privința unui sfârșit timpuriu al carantinei, spunând: „Nu trebuie să fim nechibzuiți acum. Am putea distruge foarte repede ceea ce am obținut.”

Cele 15 procente nu sunt chiar atât de îndepărtate de cele 60 de procente de care avem nevoie pentru a obține imunitatea de turmă”, a spus prof. Gunther Hartmann, un alt conducător al studiului. „Cu o imunitate de la 60 până la 70 la sută, virusul va dispărea complet din rândul populației. Și atunci nici vârstnicii nu vor mai fi expuși riscului”, a mai adăugat el.

Cifrele nu pot fi extrapolate pentru restul Germaniei, deoarece Gangelt a avut o rată mai mare de infectare, dar autorii studiului sunt de părere că există motive pentru un optimism moderat.

Autorii studiului au declarat că descoperirile lor ar putea fi mai apropiate de cifra reală a virusului, deoarece au identificat atât de multe infecții necunoscute anterior.

„Rata de mortalitate mult mai mică în Gangelt se explică prin faptul că acest studiu detectează toate persoanele infectate, inclusiv pe cele fără simptome sau cu forme foarte ușoare ale bolii.”, au spus aceștia, citați de The Telegraph.

Nu este clar încă cât timp este activă imunitatea conferită în urma unei infecții. În ceea ce privește virusuri similare, imunitatea durează între un an și 18 luni.

„Cred că cel mai important lucru pe care îl pot face toate guvernele pentru a lupta cu virusul este obținerea unor date de încredere”, a declarat Prof Streeck, liderul studiului, pentru The Telegraph. „Încă nu știm suficiente lucruri despre acest virus.”

Autorii au declarat că descoperirile pot fi un motiv pentru începerea ridicării restricțiilor actuale și trecerea către faza de izolare a grupurilor vulnerabile și cu cel mai mare risc.

SURSA: https://spectator.us/

Back to top button