Social

Un soi vechi de varză românească prezentată la Congresul mondial de Horticultură!

Un soi vechi românesc de varză va fi prezentat la Congresul mondial de Horticultură, organizat în Franţa între 14 şi 20 august. Astfel, experții români din Buzău își prezintă cercetările în fața reprezentanților din 200 de țări care iau parte la respectabilul Congres. 

O delegație formată din cercetători de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău va merge în Franța pentru a prezenta soiul de varză „Licurişca”. Este un soi vechi de varză de Buzău, care a contribuit la obţinerea mai multor varietăţi autohtone.

Prima apariţie în literatura de specialitate datează din 1926 şi, datorită studiilor de restaurare, soiul este readus în atenţia cercetătorilor din întreaga lume. Soiul reabilitat poate fi introdus în viitor în producţie şi are potenţial de comercializare datorită culturii timpurii, aspectului uniform şi plat, conţinutului suculent și frunzelor subţiri şi fine.

Elita lumii ştiinţifice în horticultură

Licurişca” este doar una dintre cele patru studii pe care cercetătorii români le vor prezenta în faţa reprezentanţilor din 200 de ţări, care constituie elita lumii ştiinţifice în horticultură.

La ultima ediţie a Congresului Mondial de Horticultură organizat în 2018 la Istanbul, studiul despre tomatele româneşti prezentat de Staţiunea de cercetări legumicole Buzău a primit Premiul pentru tinerii cercetători.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button