Un judecător din NY oprește temporar publicarea povestirilor nepoatei lui Trump

Marți, un judecător din New York a blocat temporar publicarea unei noi cărți controversate, scrisă de nepoata președintelui SUA, Donald Trump.

Președintele a declarat că publicarea poveștii potențial explozive – „Prea mult și niciodată suficient, cum a creat familia mea cel mai periculos bărbat din lume” – ar încălca un acord de confidențialitate pe care nepoata sa, Mary Trump, l-a semnat anterior.

Judecătorul Poughkeepsie Hal Greenwald, în hotărârea sa de marți, a dispus blocarea temporară a publicării cărții lui Mary Trump și a editorului ei Simon & Schuster Inc. până la o audierea ambelor părți, pe 10 iulie, cu mențiunea că ar trebui să fie anulată definitiv.

Cartea urma să fie lansată pe 28 iulie.

Fratele președintelui Trump, Robert, a dat-o în judecată pe Mary Trump pntru a bloca publicarea cărții.

Un avocat al lui Robert Trump a salutat decizia judecătorului într-o declarație marți, spunând că clientul său „este foarte mulțumit” de hotărâre.

„Acțiunile lui Mary Trump și ale Simon & Schuster Inc. sunt cu adevărat reprobabile”, a scris avocatul Charles Harder. „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu intensitate la acest caz și vom căuta pedepsele maxime disponibile prin lege pentru daunele enorme cauzate de încălcarea contractului lui Mary Trump și de interferența intenționată a lui Simon & Schuster Inc. în acel contract.”

Între timp, un avocat al lui Mary Trump și al Simon & Schuster Inc., Ted Boutrous, a promis să facă apel imediat la decizie, potrivit nytimes.com.

Boutrous a numit vătămarea „o restricție asupra discursului politic de bază care încalcă în mod clar primul amendament.

„Această carte, care abordează probleme de mare preocupare și importanță cu privire la un președinte în funcție în anul electoral, nu ar trebui suprimată nici măcar pentru o zi”, a spus avocatul.

%d blogeri au apreciat: