Un incendiu devastator a cuprins sudul Spaniei

Distribuie acest articol!

Un incendiu devastator a cuprins sudul Spaniei, acesta este atât de puternic încât pompierii cu greu îl controlează. Peste 900 de oameni au fost evacuați din zona stațiunii Estepona, iar mai multe drumuri, inclusiv o porțiune a autostrăzii AP-7, au fost închise din cauza flăcărilor. Un pompier a murit în timpul intervențiilor dificile, potrivit digi24.ro.

Focarul este extrem de periculos, a dezvăluit Carmen Crespo, ministrul Mediul din regiunea Andaluzia, într-o conferinţă de presă. Acesta a subliniat dificultăţile cu care se confruntă pompierii spanioli în încercarea lor de a controla focul.

Eforturile pompierilor sunt susţinute de 29 de avioane care aruncă din aer cantităţi mari de apă deasupra zonei cuprinse de flăcări. Potrivit guvernului regional andaluz, aproape 1.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor ca măsură de precauţie, în principal în municipalitatea Estepona, o zonă foarte apreciată de pensionari şi de turiştii britanici.

Potrivit pompierilor spanioli, acțiunea este îngreunată de pantele abrupte şi de vânturile puternice, cu viteze de până la 60 de kilometri pe oră.

Autorităţile locale consideră că ar putea fi vorba despre un incendiu voluntar, întrucât flăcările s-au aprins în mai multe zone în acelaşi timp. La sfârșitul lunii august, incendiile sălbatice au devastat 74.260 de hectare în Spania, peste media ultimilor 10 ani.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: