Politică

Un fost pușcăriaș, agent electoral pentru candidatul PNL la șefia CJ Hunedoara

Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva, care a fost condamnat la închisoare cu executare, este acum agent electoral pentru candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian.

Mircia Muntean participă activ la întâlnirile electorale ale candidatului PNL și și-a manifestat public sprijinul pentru acesta în repetate rânduri. Mircia Muntean a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 6 ani de închisoare, pedeapsă rezultată din două dosare penale. În 2013, fostul primar al municipiului Deva a primit patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu într-un dosar privind un schimb de terenuri.

Ulterior, în 2017, Muntean a fost condamnat de ÎCCJ la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate și implicarea într-un accident de circulație pe șoseaua de centură a municipiului Deva. ÎCCJ a contopit cele două pedepse și a revocat beneficiul suspendării primit la primul dosar.

Mircia Muntean a fost închis în Penitenciarul Deva și a lucrat la biblioteca închisorii. A fost eliberat înainte de termen în 2019, după ce Judecătoria Deva i-a aprobat o cerere de eliberare condiționată.
După eliberarea sa condiționată, Mircia Muntean și-a reluat activitatea politică în organizația județeană a PNL Hunedoara, cu sprijinul liderului PNL, Nicolae Ciucă, în prezența căruia a semnat adeziunea la partid.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button