Un candidat din Târgu Secuiesc a refuzat să poarte mască și a fost amendat cu 1.800 de lei

Un candidat la Primăria din Târgu Secuiesc s-a ales cu amendă în valoare de 1.800 de lei după ce a refuzat să poarte mască în secția de votare.

Ministerul de Interne transmite că : „La o secție din orașul Tg. Secuiesc, un candidat a refuzat să poarte mască de protecție în secția de votare în timp ce își exercită dreptul la vot. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.800 lei”

Până la oră 15, la nivel național au fost înregistrate 318 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, dar 119 nu s-au confirmat în urma primelor verificări , iar cu privire la alte 111 sesizări, se efectuează în continuare verificări. S-au aplicat până la orele 16 , 54 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate și 20 de avertismente scrise și 34 de amenzi în valoare de 38.000 de lei.

Cele mai frecvente fapte contravenționale sesizate au fost de continuare a propagandei electorale, sfătuirea alegătorilor cu cine să voteze, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.

În plus, se efectuează cercetări cu privire la 37 de infracțiuni precum coruperea alegătorilor sau fraudă la vot.

Sursa foto : impact.ro

%d blogeri au apreciat: