Un angajat al Termocentralei Mintia s-a sinucis. Bărbatul se afla în preaviz de concediere

Distribuie acest articol!

Un angajat al Termocentralei Mintia, din județul Hunedoara, a fost găsit spânzurat. Potrivit foştilor săi colegi, bărbatul (în vârstă de 54 ani) se afla în preaviz şi urma să primească decizia de concediere, în cadrul procesului de disponibilizare colectivă de la Complexul Energetic Hunedoara.

Dar bărbatul, originar din Bretea Mureşeană, ar fi urmat să beneficieze, în urma disponibilizării, de plăţi compensatorii în valoare de circa 10.000 de euro, plus venit de complementare pe doi ani. Acesta lucra de 30 de ani la de trei decenii în muncă, la Termocentrala Mintia.

Președintele Sindicatului „Solidaritatea” Hunedoara, Cristian Iștoc, a fost cel care a făcut anunțul legat de  sinuciderea energeticianului, cu trei zile înainte de încetarea termenului de preaviz, scrie Ziarul de Hunedoara.

Toți angajații Termocentralei Mintia se află în procedură de concediere colectivă, perioada preavizului urmând să se încheie în data de 26 iulie.

Astfel, aproape 1.500 de angajaţi de la Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponibilizaţi, într-o singură tranşă. De la Termocentrala Mintia pleacă 662 de persoane, iar alţi 815 angajaţi de la structurile din Valea Jiului ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Unitatea producătoare de energie a fost oprită, încă din data de 5 mai, deoarece cărbunele livrat de la minele din Valea Jiului a fost direcționat către Termocentrala Paroșeni.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: