UE, zonă liberă pentru LGBTIQ: Nicu Ștefănuță (USR): Nu e doar un gest simbolic, ci și juridic

Distribuie acest articol!

Organizația de tineret a USR jubilează după aflarea veștii că Uniunea Europeană a fost declarată zonă liberă pentru comunitatea gay sau cum mai este cunoscută LGBTIQ.

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a făcut câteva precizări despre votarea plenul Parlamentului European a unei rezoluții prin care Uniunea Europeană devine zonă liberă pentru LGBT+.

Cine sunt parlamentari români care au votat pentru:

Într-o postare pe Facebook, europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță a scris despre recenta declarare a Uniunii Europene ca zonă liberă pentru LGBT, ca răspuns pentru mai multe municipalități din Polonia care s-au declarat zone libere fără LGBT:

„Europa ar trebui să fie un loc în care toți să putem trăi liber și demn. Indiferent cine suntem sau pe cine iubim. Un loc sigur în care toți putem aspira la egalitate de șanse și drepturi.

Ura și intoleranța nu au loc în UE!

Ca răspuns la unele municipalități care se numesc „zone libere LGBT”, astăzi votăm în plenul Parlamentului European o rezoluție prin care intreaga UE devine #LGBTIQFreedomZone .

Nu este doar un gest simbolic, ci și juridic, care spune că discriminarea nu are loc în Europa.

Transmite un mesaj de speranță celor ca noi, care cred în lupta pentru drepturile omului, diversitate și egalitate.

Putem să îi încurajăm împreună!

Fă-ți și tu un selfie cu mesajul “LGBTIQ Freedom Zone”, dă-mi tag, iar eu promit să transmit mesajul tău mai departe, pe story“, a scris Ștefănuță pe Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: