Politică

UE pregătește interzicerea amestecului Guvernelor în presă

Conform unui proiect al Legii pentru libertatea presei intitulat Media Freedom Act, noile reguli ale UE ar putea acorda europenilor dreptul de a accesa o gamă largă de mass-media independente și ar putea interzice guvernelor să se amestece în libertatea editorială, relatează azi publicația europeană Politico.eu.

Instituțiile de presă ar putea fi, de asemenea, obligate să dezvăluie cine le deține – direct și indirect. Guvernele ar trebui să spună în fiecare an câți bani au cheltuit pe reclame în anumite instituții media. Ar putea exista controale mai stricte asupra proprietarilor și a consiliilor de administrație; precum și noi autorități de reglementare pentru a aborda mai bine și, eventual, a sancționa mass-media străină finanțată de stat, în cazul în care aceasta se face vinovată de răspîndirea dezinformării în UE.

Regulamentul ar putea forța, de asemenea, Facebook și YouTube să acorde un tratament privilegiat instituțiilor de știri și să le avertizeze înainte de a le suspenda sau a le elimina conținutul pe baza politicilor de conținut proprii, mai scrie Politico.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button