UE aprobă PNRR pentru Italia! Incompetența USR-PLUS a fost respinsă

Distribuie acest articol!

Cum vine asta domnilor guvernanți? De ce în alte țări se poate și la noi nu? Aveam de făcut același Plan de Redresare și Reziliență ca și alte țări. Se pare că incompetența a ieșit la iveală și nu are legătură cu obiecțiile venite de la UE, doar se demonstrează că există oameni incapabili în funcții sus puse.

Italia ar urma să primească peste 200 de miliarde de euro, sub formă de granturi şi împrumuturi cu dobânzi reduse, din fondul european de relansare, cea mai mare sumă din rândul statelor UE. Banii ar urma să fie distribuiţi treptat pe parcursul a şase ani.

Purtătorul de cuvânt al primului ministru Mario Draghi a spus că premierul şi-a informat sâmbătă cabinetul că a primit undă verde de la Comisia Europeană, chiar dacă mai sunt încă de definitivat unele “ajustări minore”. Purtătorul de cuvânt a precizat că acordul Comisiei a venit după ce premierul Draghi s-a implicat direct în discuţii, inclusiv printr-o convorbire telefonică cu preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Data oficială până la care toate cele 27 de state membre UE trebuie să îşi trimită planurile de redresare este 30 aprilie, însă Bruxelles-ul a informat că acesta nu este un termen limită rigid astfel că cel mai probabil jumătate din planurile naţionale vor fi trimise în luna mai.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: