Kelemen Hunor, la cuțite cu Ludovic Orban: Are o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania

Distribuie acest articol!

Kelemen Hunor l-a atacat pe Ludovic Orban pentru declarațiile făcute referitoare la atitudinea UDMR și pentru cele referitoare la situația românilor din Harghita. Președintele PNL a declarat că UDMR nu își respectă înţelegerile și, de aceea, guvernarea alături de acest partid este una complicată.

Totodată, Orban a mai spus că Harghita este un judeţ aparte, în care românii de multe ori trebuie să se lupte ca să le fie respectate drepturile.

Harghita, un judeţ aparte, în care românii chiar de multe ori trebuie să lupte ca să le fie respectate drepturile, iar obligaţia noastră ca partid de guvernământ, e obligaţie constituţională, legală şi morală este aceea să garantăm drepturile românilor şi în general drepturile fiecărui cetăţean român”, a declarat Ludovic Orban, duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Harghita.

Ca răspuns la aceste declarații, Kelemen Hunor a scris luni pe pagina sa de Facebook că preşedintele PNL Ludovic Orban „se comportă ca şi cum ar fi de pe altă planetă” şi că UDMR este perfect capabil să îi reprezinte pe cetăţenii de etnie maghiară.

Ludovic Orban se comportă de parcă acum ar veni de pe o altă planetă, având o atitudine superioară mai ales faţă de alegătorii maghiari din Transilvania. UDMR îi poate reprezenta şi pe maghiarii din Transilvania, din Ţinutul Secuiesc pentru că de 30 de ani primeşte sprijinul necesar pentru asta. A spune că noi avem tendinţa de a fi un soi de partid unic, înseamnă că el nu cunoaşte situaţia reală sau că preia lozinci şi stereotipuri vechi, fără a se gândi în prealabil”, a scris Kelemen Hunor, luni pe Facebook.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: