SUA retrage autorizația de utilizare a clorochinei în Covid-19

Oficialii din domeniul sănătății din SUA au retras luni autorizația de a utiliza două tratamente împotriva Covid-19, cloroquina și hidroxiclorochina, un medicament care a fost anterior puternic promovat de președintele Donald Trump, potrivit AFP.
„Nu mai este rezonabil să credem că administrarea orală de hidroxiclorochina și clorochina este eficientă în tratamentul Covid-19„, a declarat șeful consiliului științific pentru Agenția Medicamentelor din Statele Unite (FDA), Denise Hinton.
„Nici nu este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute și potențiale ale acestor produse depășesc riscul lor cunoscut și potențial”, a spus ea, anunțând sfârșitul utilizării acestor tratamente.
Însuși Donald Trump a primit ulterior tratament preventiv cu hidroxiclorochina timp de două săptămâni și a declarat că nu a avut efecte adverse.
„Presedintele a finalizat acest tratament in siguranta si fara efecte secundare”, a declarat dr. Sean Conley intr-o declaratie asupra starii medicale a presedintelui.
Dar FDA avertizase pe 25 aprilie împotriva utilizării celor două antimalare „în afara unui spital sau a unor studii clinice din cauza riscului de tulburări de ritm cardiac”.
Franța, unde un doctor controversat, profesorul Didier Raoult, a apărat și a strălucit lumina reflectoarelor pe hidroxiclorochina, a interzis utilizarea acesteia pe 28 mai împotriva Covid-19.
Guvernul francez a abrogat la sfârșitul lunii mai dispozițiile derogatorii care autorizau prescrierea hidroxiclorochinei împotriva Covid-19 în spitale, în afara testelor clinice, în urma unui aviz nefavorabil al Înaltului consiliu pentru sănătate publică, potrivit unui decret publicat în Monitorul oficial, scrie AFP.
De la sfârșitul lunii martie, hidroxiclorochina – medicament derivat din clorochină, folosită împotriva malariei – putea fi prescrisă cu titlu derogatoriu în spitale și doar pentru pacienții în stare gravă.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat luna trecută că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochină pe care le realiza cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.
Sursa: www.hotnews.ro
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …