Știrile 60m.RO

Ucraina susține că o moschee din Mariupol a fost bombardată de către armata rusă

Ucraina afirmă că o moschee în care se aflau 80 de civili a fost bombardată la Mariupol.

O moschee din Mariupol, oraș portuar din sud-estul Ucrainei, unde se adăposteau 80 de civili, a fost bombardată de forțele ruse, a anunțat sâmbătă Ministerul ucrainean de Externe, conform NDTV.

„Moscheea sultanului Suleiman Magnificul și a soției sale Roxolana (Hurrem Sultan) din Mariupol a fost bombardată de invadatorii ruși. Peste 80 de adulți și copii se ascund acolo din cauza bombardamentelor, inclusiv cetățeni din Turcia”, a scris ministerul pe contul său de Twitter.

Hindustan Times spune că nu este deocamdată clar dacă este vorba de aceeași moschee în care 86 de cetățeni turci, inclusiv 34 de copii, s-au refugiat în timp ce rachetele rusești asediau orașul, scrie mediafax.ro.

Un purtător de cuvânt al ambasadei ucrainene din Turcia, citând informații de la primarul din Mariupol, afirmase că cetățenii turci s-au refugiat în moschee pentru a scăpa de atacurile rusești asupra orașului-port încercuit de la Marea Azov.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button