Internațional

Ucraina a suferit cel mai mare atac rusesc de la începutul anului

Ucraina a anunțat miercuri, 1 noiembrie, că Rusia a bombardat mai mult de o sută de localități în ultimele 24 de ore. Acesta este cel mai mare număr de bombardamente în cadrul unui singur atac de la începutul anului. De la lansarea ofensivei lor în februarie 2022, forțele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra orașelor și satelor ucrainene din apropierea liniei frontului, reducând multe dintre ele la ruine în estul țării, potrivit Le Figaro.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localități din zece regiuni”, a declarat ministrul ucrainean de interne, Igor Klimenko, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare. „Acesta este cel mai mare număr de orașe și sate care au fost atacate de la începutul anului”.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul țării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Igor Klimenko.

Teama de atacuri asupra infrastructurii energetice ucrainene

Ucraina și aliații săi occidentali se tem că Rusia își va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a țării înaintea temutei ierni, așa cum a făcut anul trecut. Bombardamentele din timpul nopții au ucis o persoană în regiunea Harkov (nord-est) și o alta în regiunea Herson (sud), au raportat oficialii locali. De asemenea, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporijia, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană și a rănit alte patru la Nikopol, în sudul țării.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone rusești lansate în cursul nopții. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunțat că a doborât două drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk și Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button