InternaționalȘtirile 60m.RO

Ucraina a REȚINUT un general care este ACUZAT că lucra pentru FSB-ul rusesc / Prețul TRĂDĂRII – 200 de mii de dolari

Serviciul de Securitate din Ucraina a raportat reținerea generalului-major Valerii Șaitanov pe suspiciunea de trădare și pregătirea atacurilor teroriste.

Fostul comandant adjunct al Centrului pentru Operațiuni Speciale al serviciilor speciale este numit agent al FSB, anunță Serviciul de Securitate de la Kiev. 

Potrivit oficialilor de securitate ucraineni, Șaitanov a fost implicat în încercarea de asasinat a unui voluntar ceh Adam Osmaev, a transmis informații părții ruse despre anumite operațiuni secrete în Donbass și a planificat să efectueze atacuri teroriste în Ucraina. În acest sens, FSB i-a promis 200 mii de dolari și cetățenie rusă.

„Din păcate, persoana care a primit rangul general după Revoluția Demnității, care trebuia să apere Ucraina, a lucrat de fapt împotriva ei. Am efectuat o operație specială complexă, de lungă durată, cu mai multe niveluri. Aceasta este cea mai importantă expunere a Serviciului de Securitate din întreaga istorie a independenței ”, a conchis șeful SBU, Ivan Bakanov.

Se preconizează că în viitorul apropiat Șaitanov va fi acuzat de înaltă trădare (articolul 111 din Codul penal) și pregătirea unui act terorist (articolul 258 din Codul penal).

60m.ro

Back to top button