Social

TVR: Emisiunea ADEVĂRURI DESPRE TRECUT eliminată

ADEVĂRURI DESRE TRECUT, un demers unic în spațiul media românesc, se încheie astăzi, după 8 ani, 140 de documentare difuzate pe TVR1 și alte peste 100 de ediții rămase pe lista de așteptare, se arată e pagina de Fb cu același nume.

În postare se mai precizează:

De 2 luni de zile, eu și echipa mea de la „Adevăruri despre trecut” așteaptăm ca TVR să dea presei dreptul la replică pe care l-am pregătit după ce episodul „Femei în Securitate. Raport asupra banalității răului” a stârnit un val de critici. Am solicitat să ni se permită să discutăm direct cu presa, să organizăm inclusiv dezbateri publice având în vedere interesul manifestat față de acest subiect. Din păcate, conducerea TVR este în egală măsură de ermetic închisa și în relația cu noi, angajații săi.

Astăzi, grila de toamnă a TVR a fost făcută publică. Emisiunea ADEVĂRURI DESPRE TRECUT a fost eliminată definitiv! Deși, din cele 7 ediții de 48 de minute care ne-au fost solicitate inițial pentru grila de toamnă, 5 sunt gata filmate și montate și alte 3 sunt în lucru.

Încă de la prima difuzare, în urmă cu 8 ani de zile, emisiunea ADEVĂRURI DESPRE TRECUT s-a aflat în top 5 a emisiunilor gold ale TVR și a rămas cea mai vizualizată emisiune a Televiziunii Române în spațiul online. În ciuda bugetului minuscul pentru o producție gen documentar investit în această emisiune în fiecare sezon, am câștigat prestigioase premii internaționale concurând în competiții cu cele mai importante televiziuni din lume.

Mulțumim numerosului nostru public pentru feed-back-ul excepțional (de la importanți oameni de cultură și televiziune până la cetățeni obișnuiți, trăitori ai perioadei comuniste)!

Fără a ni se da posibilitatea să ne susținem punctul de vedere, fără o cercetare disciplinară, făcându-se abstracție de rezultatele obținute, în lipsa unei decizii CNA, prin mușamalizare și omisiune este anihilată una dintre puținele emisiuni rămase brand ale Televiziunii Publice“.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button